In beeld: Nancy Hendriks

In beeld: Nancy HendriksAls kind riep Nancy Hendriks al dat ze later juf werd. Die droom maakte ze waar. Nu, na bijna 20 jaar, voelt ze zich nog steeds thuis in het onderwijs. Jarenlang was ze leerkracht op Montessoribasisschool De Poort. Vijf jaar geleden kreeg ze de kans om een nieuwe stap te zetten. Nu is ze intern begeleider op Basisschool Op de 10 Bunder in Wijlre. Een baan waarin ze kan bijdragen aan een goede start én een doorgaande ontwikkeling van alle kinderen.
 

Als leerkracht was Nancy al rugzakbegeleider, remedial teacher en startend intern begeleider. “Ik zette me altijd al graag in voor kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte. In de praktijk werd dat echter steeds lastiger te combineren met het lesgeven. Toen kwam binnen kom Leren een vacature vrij voor intern begeleider. Een mooie kans om mijn vleugels uit te slaan. Het is fijn om me nu te focussen op één taak. Terwijl mijn werk ook divers is: ik ga de groepen in, neem deel aan zorgoverleggen en heb contact met peuter- en kinderopvang. Ik kan bijdragen aan een goede start in groep 1 en een doorgaande lijn tot en met 12 jaar. Heerlijk als ik die stralende gezichtjes zie. Daar doe ik het voor.”
 
De slogan van Op de 10 Bunder is ‘Jij doet ertoe.’ En zo is het volgens Nancy werkelijk: “Hier voelt iedereen zich welkom. Er is oprechte aandacht voor kinderen, ouders én collega’s. Dat geldt ook voor onze stichting. Kom Leren heeft bovendien oog voor vernieuwende onderwijsconcepten. Zo werken wij op onze school sinds kort met onderwijsrobot Eddy. Die kan leerlingen met oefeningen helpen in de les. Eddy is een geweldige innovatieve ontwikkeling en een waardevolle aanvulling voor ons onderwijs. Die innovaties vindt ons bestuur belangrijk. Ze staan open voor nieuwe suggesties en ideeën. Ook als het om interne zaken gaat. Zo was ik eens van mening dat ons nieuwe leerlingvolgsysteem te snel werd geïmplementeerd. Ik won informatie hierover in en liet weten hoe je dit anders kon aanpakken. Ons bestuur was enthousiast en gaf mij de ruimte om dit op alle scholen op te pakken. Zoals ik oor en oog heb voor ieder kind, zo heeft kom Leren dat voor mij.”

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren