In beeld: Ignace Wisniewski

In beeld: Ignace WisniewksiIgnace Wisniewski heeft nog altijd warme herinneringen aan zijn basisschooltijd. Hij had fijne leerkrachten die een belangrijke basis hebben gelegd voor de rest van zijn leven. Het was voor hem een reden om het onderwijs in te gaan. Inmiddels staat Ignace al meer dan tien jaar voor de klas, momenteel in groep 7 en 8 van Montessoribasisschool De Poort in Maastricht. Hij vindt het een voorrecht om iets voor kinderen te kunnen betekenen. Graag wil hij écht het verschil maken voor zijn leerlingen.


Ignace is een onderwijsman in hart en nieren. Bij kom Leren word je als mens gezien en gehoord. Op De Poort voelt hij zich op zijn plek: “De sfeer is warm en er is persoonlijke aandacht voor iedere collega. Dat geeft mij het gevoel dat we er sámen voor staan. Dat we écht samen voor goed onderwijs gaan, wat iemands rol of functie binnen de stichting ook is. Het helpt mij om goed te zijn in mijn vak en met plezier voor de klas te staan.”


Ignace hoopt dat zijn leerlingen hem later herinneren als de leerkracht die écht het verschil heeft gemaakt tijdens hun basisschooltijd. “Ik maak hen elke dag ervan bewust dat leren hún proces is. Ik ben weliswaar de professional die bepaalt hoe het reilt en zeilt in de klas. Maar uiteindelijk moeten de kinderen zélf op het gaspedaal drukken. Natuurlijk sta ik daarbij aan hun zijde. Ze kunnen met alles bij me terecht. Ook zoek ik naar variatie en manieren die bij ieder individueel kind passen. Dat helpt ze om uitgedaagd te worden, op zichzelf te vertrouwen en gelukkig te zijn. De belangrijkste voorwaarden om te kunnen leren en te groeien!”

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren