In beeld: Anke Perey

In beeld: Anke Perey

 

Kinderen hebben baat bij een leerkracht die z'n werk graag doet. En die goed in zijn vel zit. Wie enthousiast voor de klas staat, kan zijn (of haar) leerlingen het beste helpen. Daarom schenkt kom Leren veel aandacht aan iedere werknemer, aan ieders welzijn en ontwikkeling. Er wordt gekeken of je op de juiste plek zit en wat je nodig hebt om je werk met plezier te blijven doen. Adviseur HR Anke Perey speelt daarin een rol.


Kom Leren zet flinke stappen in goed werkgeverschap. Toen Anke Perey hier begin 2019 begon, lag er weliswaar een personeelsbeleid. Maar er was behoefte om daar nóg meer uit te halen. Anke merkte al snel dat de mens hier écht centraal staat. "Er is oprechte aandacht voor alle medewerkers, voor hun wensen en behoeften. Ook nu in tijden van corona, op de scholen, maar ook bij de thuiswerkers. We zorgen niet alleen voor een goede bureaustoel. We kijken ook naar de mentale impact. De een baalt van de drukte thuis, de ander voelt zich eenzaam. Bij kom Leren zijn we er voor íedereen."


Die persoonlijke aandacht komt in het personeelsbeleid sterk naar voren. Zo is het functiehuis vernieuwd, waarin alle functies zijn beschreven. "Er is gekozen voor generieke omschrijvingen. Iedereen kan zich verder ontwikkelen. Dat is maatwerk per medewerker: je kunt je je functie eigen maken op de manier die bij jóu past. Als vervolg op dat functiehuis moderniseren we nu de gesprekkencyclus. Daarin draait het om talentontwikkeling. Bij kom Leren willen we niet alleen beoordelen, we willen juist en vooral het gesprek aangaan. Een gesprek over wat je wil en wat je daarvoor nodig hebt. Als je daarin zelf de regie neemt, is er veel mogelijk. Uiteraard moet het passen binnen de wet- en regelgeving. Maar binnen die randvoorwaarden is er ruimte voor professionalisering en duurzame inzetbaarheid."


Anke vindt het eervol dat ze, dankzij haar werk, maatschappelijk een steentje bij kan dragen. "Ik faciliteer de medewerkers van kom Leren op HR-gebied zo goed mogelijk, zodat zij hun werk goed en met veel plezier kunnen doen. En dat draagt weer bij aan de ontwikkeling van de leerlingen. Want die kinderen, die vormen de kern. Daaromheen bouwen wij met z'n allen deze organisatie. Voordat ik hier begon, had ik nog geen werkervaring in het primair onderwijs. Nu ben ik trots dat ik onderdeel ben van deze stichting. Samen bouwen we hier aan talent."

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren