Coronavirus - update 16 december 2021
16 december 2021

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag 14 december is duidelijk geworden dat de basisscholen en scholen voor speciaal basisonderwijs volgende week hun deuren sluiten. Hierbij een update hoe we hier bij kom Leren mee omgaan. 

 

Wat gaat er nu gebeuren?
Vanaf maandag 20 december wordt er door onze scholen geen onderwijs verzorgd. Niet op school én niet op afstand, thuis. Wel zal er voor, zoals dat genoemd wordt, kwetsbare kinderen en kinderen van ouders/verzorgers met cruciale beroepen noodopvang worden geregeld tijdens de reguliere schooluren, dus de uren dat er onderwijs was voorzien.

Omdat de situatie op onze scholen sterk verschilt, worden de ouders/verzorgers hierover door de directeur van de school apart geïnformeerd. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in alle gevallen noodopvang betreft. De directeuren zullen de geformuleerde definities van ‘kwetsbare kinderen’ en ‘cruciale beroepen’ strikt toepassen. Het effect van het besluit om de vakantie een week eerder te beginnen, is veel groter als er ook echt zo weinig mogelijk kinderen bij elkaar komen.

 

Onze kindpartners zoals de kinderopvang communiceren rechtstreeks met ouders/verzorgers over de stappen die zij nemen naar aanleiding van de nieuwe maatregelen.

 

Dank en waardering
De afgelopen maanden waren hectisch op onze scholen, voor de kinderen, voor ouders/verzorgers én voor onze medewerkers. Het was een periode met (nog meer) nieuwe maatregelen en ook af en toe veel onzekerheid. We hebben ons allemaal ingespannen om zo lang als mogelijk verantwoord fysiek onderwijs te blijven bieden.

 

In de praktijk betekende dit naast aandacht voor de ‘standaard’ coronaregels, dat ouders/verzorgers onder andere slechts zeer beperkt toegang kregen tot onze scholen, er opnieuw looproutes werden aangebracht en een mondkapje voor kinderen vanaf groep 6 dringend werd geadviseerd.  Soms een volle klas, dan weer quarantaine en afstandsonderwijs en voor de kinderen en ouders/verzorgers soms wel naar school, soms thuis. Dit heeft veel flexibiliteit en extra inspanning gevraagd van de teams, maar zeker ook van alle ouders/verzorgers.

 

Wij hebben grote waardering voor de inzet en veerkracht van onze medewerkers. En ook voor ouders/verzorgers begrip en waardering voor de wijze waarop zij zijn omgegaan met deze bijzondere situatie. Er is veel van ons allemaal gevraagd en het is zeker niet altijd gemakkelijk geweest.

 

Afsluiting van het jaar en kerstviering
De komende dagen sluiten we 2021 af voor de kinderen, een week eerder dan gepland. Sommige activiteiten zullen wellicht worden verschoven, andere kunnen doorgaan en misschien moet er iets worden afgezegd. Dat wordt gecommuniceerd door de directeur of leerkracht(en) van de school.

Het vraagt ook deze laatste dagen van dit jaar weer veel flexibiliteit en begrip van de kinderen, van ouders/verzorgers en van onze teams. Wij hopen en verwachten ook nu weer daarop te mogen rekenen.

Meer informatie

Meer informatie kun je vinden op:

Ook kun je bellen naar het landelijke informatienummer 0800-1351.

 

Bekijk hier de informatie over de bereikbaarheid van het Bestuursbureau.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren