Kom leren vormt een veilige en gezonde leer- en leefgemeenschap waar mensen zich gezien en gewaardeerd voelen. Wij zijn intrinsiek gemotiveerd om als mens en professional kinderen te begeleiden, om vanuit hun huidige leefomstandigheden zelfbewust de toekomst tegemoet te treden. Zo helpen wij kinderen in hun ontwikkeling tot menszijn en medemens zijn. Kinderen ontdekken wat hun talenten zijn, hoe ze samenwerken en omgaan met anderen en met hun omgeving.

Wij zijn een inspiratiebron en rolmodel voor het ontwikkelingsproces van kinderen. Wij zijn bevlogen, bevoegd en bekwaam. Wij luisteren, kijken en voelen., wij durven vertrouwde patronen te doorbreken. Wij stellen vragen en onderzoeken zonder oordeel. Afhankelijk van de situatie kunnen wij verschillende rollen aannemen. Hiermee duiden we op de rollen van gastheer, presentator, didacticus, onderzoeker, coach en pedagoog.

Wij leren op alle lagen van de organisatie en in samenhang met de omgeving. Daarbij voeren we een professionele dialoog in een sfeer van vertrouwen en openheid. Wij leren van en met elkaar.