‘Circusartiesten’ van De Kring en De Perroen onthullen naam nieuwe kindcentrum: ZIEZO!

‘Circusartiesten’ van De Kring en De Perroen onthullen naam nieuwe kindcentrum: ZIEZO!

Maastricht, 18 januari 2018 – Leerlingen van de basisscholen De Kring en De Perroen in de Maastrichtse wijk De Heeg hebben op spectaculaire wijze de naam van hun toekomstige kindcentrum onthuld. Tijdens Circus Tadaa! in sporthal De Heeg presenteerden ze zich als koorddansers, acrobaten en jongleurs. Tijdens de ‘grande finale’ maakten ze de naam bekend: kindcentrum ZIEZO!

De gemeente Maastricht heeft, samen met schoolbesturen, een integraal huisvestingsplan ontwikkeld. Dat richt zich op het samenvoegen van basisscholen en kinderopvang op één locatie. Ook in De Heeg komt zo’n locatie waar de basisscholen De Kring en De Perroen samen verder gaan. Onderwijsstichting kom Leren kan hierdoor goed primair onderwijs blijven bieden, tegen verantwoorde kosten. Voor de 400 leerlingen komt er nieuwbouw aan de Borghaag, op de plek waar basisschool De Schans vorig jaar haar deuren sloot. Ook MIK Kinderopvang is hier nauw bij betrokken. Het nieuwe multifunctionele complex biedt straks namelijk ook onderdak aan peuteropvang, kinderopvang en buitenschoolse opvang. Daarmee wordt het een kindcentrum: één plek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Intensieve samenwerking

Peter Groos, bestuursvoorzitter van onderwijsstichting kom Leren: “Het nieuwe kindcentrum kan alleen succesvol zijn als iedereen zijn schouders eronder zet. Ik vind het fantastisch dat – naast de medewerkers van beide scholen en kindpartner MIK – ook de leerlingen nu al intensief met elkaar samenwerken. Dat hebben ze laten zien tijdens Circus Tadaa! Samen presenteerden zij zich als koorddansers, acrobaten en jongleurs. Op een creatieve en eigenzinnige wijze onthulden ze samen de naam van hun toekomstig kindcentrum: ZIEZO! Deze naam is bedacht door de kinderen, ouders en medewerkers van de fusieschool én van MIK. Ook dat was een succesvolle eerste stap van onze intensieve samenwerking binnen het nieuwe kindcentrum.”

Bewegen, zien & zijn

Bij ZIEZO! draait het om bewegen, zien & zijn. Het nieuwe kindcentrum biedt de kinderen in Zuidoost Maastricht een inspirerende speelleer omgeving. Daar kunnen ze zich – in al hun verscheidenheid – ontwikkelen tot krachtige wereldburgers die zich met vertrouwen en verantwoordelijkheidsbesef in de maatschappij bewegen. Kijk voor meer informatie op de vandaag gelanceerde website www.kindcentrumziezo.nl